Teori och kontor stängt Torsdagen den 20 Juni. Glad Midsommar!

Rattmuffens trafikskola har funnits i Gislaved så länge man kan minnas och har under uppstarten drivits av Lars Rehn.
Sedan årsskiftet 2013/2014 drivs det av Conny Persson. Givetvis har vi de utbildningar som krävs för att utbilda och hjälpa dig hela vägen fram till körkortet.
Obs! Vi utbildar för närvarande bara till B körkort.


Vi kör med nya, fräscha fordon och utbildar på modernt sätt. Som elev får du ett personligt utbildningskort vilket innebär att du och din lärare kan se precis var i utbildningen du är och vad du har kvar. Tillsammans går vi sedan igenom vad du behöver träna på till nästa gång.
Vi är anslutna till STR (Sveriges Trafikutbildares Riksförbund) vilket är en trygghet för dig som elev.


Vi övningskör med säkra och miljövänliga Golf 1,6 TDI R-Line av senaste modellen. Bilarna är självklart utrustade med dubbelkommando och extra speglar. Golf är förutom lättkörda, en av de säkraste personbilarna i sin klass på marknaden. Våra bilar är utrustade med säkerhetssystem som: Front Assist, City emergency brake, Lane Assist mm.
Förutom att varna så är systemen beredda att ta över bilen och bromsa om systemet känner en kritisk situation.
Som ett led i visionen om en säkrare och miljövänligare körning, har vi medvetet valt att övergå till de energisparande LED-strålkastarna. Dessa är förutom energisnålare, även effektivare. De är också utrustade med Dynamic Light Assist: Man kan köra på helljus utan att blända sina medtrafikanter. Systemet registrerar när ett möte närmar sig och bländar automatiskt ner delar av helljuset. Dock bara på den del som kan blända den mötande. Fullt helljus råder fortfarande på övriga vägen.
Som ett led i utbildningen till säkrare trafikanter är våra bilar givetvis också utrustade med alkolås.